κριτική επιτροπή MSM LoGO

(αλφαβητική σειρά)

Ιωάννα Μαρία Αβραάμ – Μουσικός

Η Ιωάννα Μαρία Αβραάμ μεγάλωσε στη Μυτιλήνη όπου έκανε και τα πρώτα βήματα στη μουσική. Στη συνέχεια, πήρε Πτυχίο Πιάνου από το Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της Λουκίας Φιλιπόννη. Ακολούθησαν μαθήματα με την Pr. Irina Zaritskaya στο Λονδίνο και κατόπιν με τη Germaine Mounier στην École Normale de Μusique de Paris απ’ όπου πήρε και πτυχίο στη Μουσική Δωματίου με τη Nina Patarcek. Κατέχει Πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών με δάσκαλους το Νέστορα Ταιηλορ και τον Μπάμπη Κανά καθώς και BA in Humanities with Music, από το Open University of London. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου, θεατρικές παραστάσεις και είναι μέρος του Piano Duo Stage 2, με συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και συναυλίες. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πολλών Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων μουσικών και ηχογραφήσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Συνεργάζεται με ωδεία και αναλαμβάνει και συνοδείες οργάνων.

Γιώργος Κατσαρός – Γλύπτης

Ο γλύπτης Γιώργος Κατσαρός κατάγεται από την Ελλάδα και ζεί στο νησί της Λέσβου. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974.Δραστηριοποιείται στον  χώρο της δημιουργικής ανακύκλωσης-επανάχρησης  υλικών όπως μέταλλο και γυαλί από το 1998.

Κάνει γλυπτική χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της μηχανουργίας και της σιδηρουργίας έχοντας ολοκληρώσει  πλήρη κύκλο τεχνικών σπουδών(ΤΕΛ)και (Σχ.ΔΕΛΤΑ μηχανικός αυτοκινήτων) στο παρελθόν όπως και τις σπουδές Γλυπτικής  στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ με καθηγητή τον γλύπτη Γιώργο Τσάρα δίπλα στον οποίο μαθήτευσε και συνεργάστηκε.

 Εργάστηκε στο παρελθόν ως υπεύθυνος εργαστηρίου ειδικών κατασκευών αλλά και  για σκηνογραφία  θεάτρου, για διακοσμήσεις εσωτερικών  χώρων και συνεργάστηκε καλλιτεχνικά με φορείς όπως περιφέρειες ,υπουργεία ,μουσεία ,τον WWF ,το  Πανεπιστήμιο Αιγαίου και  Εθνικό θέατρο .Διετέλεσε πρόεδρος της ‘’Εικαστικής Παρέμβασης’’ ,του πρώτου εικαστικού σωματείου στην Λέσβο .Ήταν μέλος της επιτροπής πολιτισμού  δήμου Μυτιλήνης  για το έτος 2007. Εργάσθηκε στα Χυτήρια Ανακύκλωσης Μετάλλων  Λέσβου(Αφοι Σαμιώτη) ως  υπεύθυνος καλλιτεχνικής παραγωγής (2002-2004).

Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και workshops up cyclin.

Ο Γιώργος Κατσαρός μελετά τις γλυπτικές εφαρμογές που μπορούν να προέλθουν από τον συνδυασμό  θραυσμάτων μετάλλου, γυαλιού  και  φωτός. Αυτό που τον απασχολεί στην δουλειά του είναι το ταξίδι της φθοράς μέσα στον χρόνο όπως και οι ανθρώπινες συμπεριφορές.Η απόδοση μιας αλήθειας που προκύπτει από μια άλλη οπτική γωνία.

Η ύλες που χρησιμοποιεί είναι το μέταλλο ( scrap ) ,το τσιμέντο, το ξύλο, το μάρμαρο,το γυαλί(fusing glass) και το φώς.Σε κάποιες περιπτώσεις έργων  του εντάσσει και το στοιχείο της κίνησης μέσω ηλεκτρομηχανισμών .

Ελισάβετ Κελίδου – Γραφίστρια

Η Ελισάβετ Κελίδου είναι γραφίστρια και διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποφοίτησε από την Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτισμική Πληροφορική. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με θέμα της έρευνάς της,  την Οπτική Επικοινωνία σε εκθεσιακό περιβάλλον.

Η δουλειά της καλύπτει ένα ευρύ πεδίο από έντυπα έως ψηφιακά επικοινωνιακά θέματα με ειδική φροντίδα στην αποτελεσματική έκφραση ιδεών και μηνυμάτων που επικοινωνούν με το κοινό, μέσω της γραφιστικής.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σχεδιασμό και την γραφιστική επεξεργασία εποπτικού υλικού μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων καθώς επίσης και για τον σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την θεματική οπτικοποίηση ιδεών και μηνυμάτων σε εκθεσιακό περιβάλλον και μουσεία καθώς επίσης και την εφαρμογή της γραφιστικής στην λειτουργία των σύγχρονων τεχνολογιών ως στοιχεία επικοινωνιακής πρακτικής.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status