παιχνίδι δημιουργίας λογοτύπου MSM LoGO

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ενδιαφέρεται να φτιάξει το δικό του λογότυπο! Ένα λογότυπο που θα εκφράζει τη φιλοσοφία και τους σκοπούς του Συλλόγου και θα απεικονίζεται σε όλα τα επίσημα έγγραφα του φορέα, ιστοσελίδες, social media, θα συνοδεύει τις δράσεις του και τις επικοινωνίες του!

Ο Σύλλογος θέλει να είναι ανοικτός στις νέες ιδέες και στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό προκηρύσσει Παιχνίδι Δημιουργίας Λογοτύπου MSM LoGO, που απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου, μιας ομάδας των νεαρών μελών της κοινωνίας μας, ώστε να τον βοηθήσει να αποκτήσει το δικό του σήμα. Ένα σήμα που θα εκφράζει την ταυτότητά του και θα είναι αναγνωρίσιμο! 

Αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη, και βοηθήστε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης να έχει ένα λογότυπο διαχρονικό και καινοτόμο που τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει!

Διαδικασία διαγωνισμού

 1. Οι δημιουργίες των μαθητών/τριων θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.
 2. Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους από τις 15/5 έως και τις 18/6.
 3. Κάθε μαθητής/τρια έχει δυνατότητα να υποβάλλει περισσότερες από μια δημιουργίες για το Παιχνίδι Δημιουργίας Λογότυπου. Η συμμετοχή στο Παιχνίδι Δημιουργίας Λογότυπου δεν απαγορεύει τη συμμετοχή στην MSM aRT Biennale, στην οποία και μπορεί ο/η μαθητής/τρια να συμμετέχει σε όσες θεματικές τον ενδιαφέρουν.
 4. Για να γίνουν αποδεκτές οι συμμετοχές, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσταλεί το έντυπο γονικής συναίνεσης είτε μαζί με την αίτηση συμμετοχής είτε να κατατεθεί σε δεύτερο χρόνο, έως την ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών,  στο email biennalemsm@gmail.com. Στο email αποστολής της γονικής συναίνεσης, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το MSM LoGO.
 5. Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν τις δημιουργίες τους ταυτόχρονα με την αίτηση συμμετοχής, ή να τις καταθέσουν σε δεύτερο χρόνο, έως την ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών,  στο email biennalemsm@gmail.com. Στο email αποστολής των δημιουργιών, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το MSM LoGO. Προσοχή: το όνομα του παιδιού θα πρέπει να φαίνεται ΜΟΝΟ στο mail (αλλά όχι επάνω στην δημιουργία).
 6. Με ευθύνη του Συλλόγου η κάθε δημιουργία θα λάβει μοναδιαίο τυχαίο τριψήφιο αριθμό ώστε να αποσταλεί στην κριτική επιτροπή, χωρίς στοιχεία του μαθητή/τριας και μόνο με τον αριθμό.
 7. Η επιτροπή θα μελετήσει, κρίνει και βαθμολογήσει τα έργα με άριστα το 100, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί και των κριτηρίων αξιολόγησης.
 8. Οι δημιουργίες με τις 10 καλύτερες βαθμολογίες θα λάβουν τα εξής: α) η πρώτη θα λάβει το Α’ Έπαθλο και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το λογότυπο του Συλλόγου, β) Οι 2η και 3η καλύτερες θα λάβουν το Β’ και Γ’ Έπαθλο αντίστοιχα, στοιχεία των οποίων μπορεί και να χρησιμοποιηθούν για την τελική δημιουργία του λογότυπου του Συλλόγου γ) Οι υπόλοιπες 7 θα λάβουν διάκριση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site της Ψηφιακής MSM aRT Biennale 2020. Σημείωση: επειδή το λογότυπο πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένες προδιαγραφές, η δημιουργία που θα επιλεχθεί μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα (υποστεί ψηφιακή επεξεργασία) από γραφίστα για να μπορεί να απεικονίζεται ορθότερα.
 9. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής και όλα τα έργα θα εκτεθούν στην Ψηφιακή MSM aRT Biennale 2020, και στις ζωντανές εκθέσεις της MSM aRT Biennale 2020, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.
 10. Η επιτροπή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, στις 21/6/20 (Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής).
 11. Η απόφαση θα είναι οριστική και δεν υπάρχει διαδικασία ενστάσεων.

Ημερομηνία έναρξης αποστολής δημιουργιών: 15 Μαΐου 2020

Ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών:  18 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Παιχνιδιού Δημιουργίας Λογότυπου MSM LoGO και ανάρτηση του συνόλου των δημιουργιών στην επίσημη ιστοσελίδα της MSM Biennale:

21 Ιουνίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής)

Ζωντανές παρουσιάσεις των έργων, σε διάφορα σημεία του νησιού, καθώς και συνοδευτικά events θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 1. Υποχρεωτικά το λογότυπο θα πρέπει να περιέχει το ακρωνύμιο ΜΣΜ ή MSM.
 2. Ο επίσημος τίτλος του Συλλόγου, εάν χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό του λογοτύπου, είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Η χρονιά ίδρυσής του είναι το 1996.
 3. Δεν πρέπει να φαίνεται το όνομα του παιδιού σε κάποιο σημείο κοντά ή επάνω στο λογότυπο.
 4. Το λογότυπο μπορεί να περιέχει σχέδια, γράμματα, αριθμούς, σύμβολα ή/και μότο.
 5. Το λογότυπο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε λευκό φόντο.
 6. Το λογότυπο θα πρέπει να σχεδιαστεί ώστε να είναι διακριτό σε κάθε μέγεθος (μικρό ή μεγάλο). ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το λογότυπο ζωγραφιστεί σε μεγάλο μέγεθος με λεπτομερή χαρακτηριστικά, μπορεί όταν θα γίνει σμίκρυνση για να μπει σε κάποιο έγγραφο, τα χαρακτηριστικά αυτά να φαίνονται σαν μουτζούρα. Για αυτό το λογότυπο θα πρέπει να εύκολα αναγνωρίσιμο ακόμα και αν είναι σε μέγεθος νομίσματος των 2 ευρώ.
 7. Το μέγεθός της πρότασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 εκατοστά επί 10 εκατοστά (σε οποιαδήποτε αναλογία των διαστάσεών του).
 8. Το λογότυπο μπορεί να είναι έγχρωμο ή ασπρόμαυρο. Εάν σχεδιαστεί έγχρωμο, θα πρέπει να αποδίδεται καλά και σε ασπρόμαυρο, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις (πχ εκτύπωση ασπρόμαυρου εγγράφου), δεν θα μπορεί να εμφανιστεί έγχρωμο. Αν η συμμετοχή περιλαμβάνει έγχρωμη πρόταση, θα πρέπει να παραδοθεί και ασπρόμαυρη (πχ μέσω ασπρόμαυρης φωτοτυπίας).
 9. Αποδεκτά είδη αρχείων για εικόνες : .jpg, .tiff, .bmp, .png.
 10. Το λογότυπο δεν πρέπει να έχει χαρακτηριστικά διαφήμισης ή να υπόκειται σε πνευματική δημιουργία τρίτων προσώπων. Το λογότυπο δεν πρέπει να είναι ή να περιέχει εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία, για τα οποία ο διαγωνιζόμενος δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης. Συμμετοχές που παραβιάζουν τον συγκεκριμένο κανόνα θα αποκλειστούν.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Το λογότυπο πρέπει:

 1. Να παραπέμπει στο ρόλο και στην αποστολή του Συλλόγου
 2. Να είναι πρωτότυπο (να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε, ή για οποιοδήποτε σκοπό).
 3. Να είναι ευδιάκριτο, λιτό και να απομνημονεύεται εύκολα.
 4. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική και σχεδιαστική του ελευθερία (γι’ αυτό άλλωστε επιλέξαμε παιδιά).
 5. Να μην περιέχει θρησκευτικά, ή απρεπή ή ακατάλληλου περιεχομένου σύμβολα.
 6. Να έχει σχέση με την μουσική και τη μάθηση.

Ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Με την αποστολή της δημιουργίας του, κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι (δείτε και σχετικό έντυπο γονικής συναίνεσης και υπεύθυνης δήλωσης):

 1. Μετά την επιλογή του λογότυπου, η δημιουργία θα αποτελεί πλέον πνευματική ιδιοκτησία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους  θα ανήκουν στον Σύλλογο αυτό.
 2. Άτομα τα οποία θα αποστείλουν στο διαγωνισμό δημιουργίες που αποτελούν πνευματικές ιδιοκτησίες άλλων, θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης.
 3. Ο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης διατηρεί το δικαίωμα μη χρήσης του νικητήριου λογοτύπου σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.
 4. Η δημιουργία, είναι πιθανό να υποστεί ψηφιακή επεξεργασία από γραφίστα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status