ιστορική αναδρομή ΜΣΜ

To Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης (Γυμνάσιο και Λύκειο) είναι ένα από τα 50 Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1994 και είναι το 4ο πανελλαδικά Μουσικό Σχολείο της Ελλάδας. Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2019-2020) φοιτούν 135 μαθητές και μαθήτριες από όλον τον νομό Λέσβου.  Ο αριθμός των μαθητών του ΜΣΜ παρουσιάζει αυξανόμενες τάσεις κάθε σχολική χρονιά. Μόνο την τελευταία πενταετία η αύξηση του μαθητικού δυναμικού ανέρχεται στο 18,5 %.

Απόφοιτοι του σχολείου εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας μέσω της κλασικής διαδικασίας των πανελλήνιων εξετάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το σχολικό έτος 2016-2017 σημειώθηκε 100% επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εκτός από τις Σχολές Μουσικών Σπουδών, οι απόφοιτοί μας επιλέγουν και έχουν επιτυχίες σε Πολυτεχνικές, Παιδαγωγικές, Οικονομικές κ.α. Σχολές.

Από το 1994 έως σήμερα, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης (ΜΣΜ), με πλήθος δραστηριοτήτων και πολλές διακρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, δίνει μίαν ιδιαίτερη διάσταση στα πολιτιστικά δρώμενα της ακριτικής μας κοινωνίας. Παρά το γεγονός ότι συστεγάζεται με ένα γενικό γυμνάσιο της πόλης, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους μαθητές και στους καθηγητές του Σχολείου να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που δίνονται από την Πολιτεία για καλλιτεχνική ανάπτυξη και δημιουργία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμπράξεις με Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, με πραγματοποίηση συναυλιών τόσο στη Μυτιλήνη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε συμπράξεις με τα Μουσικά Σχολεία Χίου και Πάτρας, ενώ στο εξωτερικό με σχολεία της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Σε όλες τις συμπράξεις, ο στόχος είναι παιδαγωγικός. Τέλος, το Σχολείο κατά καιρούς συνεργάζεται και δίνει συναυλίες με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες (ερμηνευτές, συνθέτες), όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, η Γιώτα Νέγκα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και πλήθος άλλων.

Οι διακρίσεις του σχολείου είναι μεγάλες και σε άλλα αντικείμενα, όπως των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών, του Θεάτρου, ενώ παράλληλα κάθε σχολική χρονιά υλοποιούνται πλήθος  εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status