η ιδέα

Η καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί ανάγκη, διέξοδο, τρόπο επικοινωνίας, σύνδεσης και έκφρασης συναισθημάτων! Η  MSM aRT Biennale 2020 αποτελεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που αγκαλιάζει τους/τις μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας τους ένα κίνητρο καλλιτεχνικής ενασχόλησης, δημιουργίας, έκφρασης και συνύπαρξης! Η ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης είναι να προσκαλέσουμε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της επικράτειας, να μας στείλουν μια καλλιτεχνική δημιουργία, ατομική ή ομαδική, ένα βίντεο με ένα μουσικό κομμάτι που παίζουν ή/και τραγουδάνε, ένα σκίτσο, μια ζωγραφιά, μια κατασκευή-σύνθεση, μια απαγγελία ή ένα κείμενο/ποίημα δικό τους με στόχο τη δημιουργία μιας διαδικτυακής έκθεσης όλων των τεχνών! Ελπίζουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να δώσουμε στα παιδιά ευκαιρία για έμπνευση, έκθεση, προβολή, αλληλεπίδραση και ένταξη μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας.

Θεματικές ενότητες:

Μουσική Εκτέλεση-ερμηνεία σε ατομικά μουσικά όργανα, οργανικά σύνολα, φωνητικά σύνολα, ατομικό τραγούδι-σε οποιοδήποτε είδος μουσικής (αποστολή συνδέσμου βίντεο)

Θέατρο Εκτέλεση μονόλογου, απαγγελίας, παντομίμα, μονόπρακτο (αποστολή συνδέσμου βίντεο)

Χορός Ατομική ή ομαδική χορογραφία σε οποιαδήποτε είδος χορού (αποστολή συνδέσμου βίντεο)

Εικαστικά Ζωγραφική, γλυπτική, σύγχρονες εικαστικές τέχνες, art installations, κατασκευές, graffiti (αποστολή φωτογραφίας/ων έργου)

Λογοτεχνία – Ποίηση – Στιχουργική (αποστολή έργου)

Φωτογραφία (αποστολή φωτογραφίας)

Ημερομηνία έναρξης αποστολής δημιουργιών: 15 Μαΐου 2020

Ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών:  18 Ιουνίου 2020

Επίσημη έναρξη ψηφιακής έκθεσης: 21 Ιουνίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής)

Δημιουργίες θα αναρτώνται σταδιακά στο site της MSM aRT Biennale πριν από την επίσημη έναρξη! Stay tuned!

Διάρκεια ψηφιακής έκθεσης: έως Μάιο 2022

Ζωντανές παρουσιάσεις των έργων, σε διάφορα σημεία του νησιού, καθώς και συνοδευτικά events θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Οδηγίες υποβολής δημιουργιών

  1. Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους, από τις 15/5/20 έως και τις 18/6/20.
  2. Για να γίνει αποδεκτή η συμμετοχή, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσταλεί το έντυπο γονικής συναίνεσης (.docx, .pdf) είτε μαζί με την αίτηση συμμετοχής είτε να κατατεθεί σε δεύτερο χρόνο, έως την ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών,  στο email biennalemsm@gmail.com. Στο email αποστολής της γονικής συναίνεσης, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το MSM aRT Biennale και η θεματική ενότητα στην οποία υπέβαλλαν τη δημιουργία τους.
  3. Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν τη δημιουργία τους ταυτόχρονα με την αίτηση συμμετοχής, ή να την καταθέσουν σε δεύτερο χρόνο, έως την ημερομηνία λήξης αποστολής δημιουργιών,  στο email biennalemsm@gmail.com. Στο email αποστολής της δημιουργίας, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού το MSM aRT Biennale και η θεματική ενότητα στην οποία υπέβαλλαν τη δημιουργία τους.
  4. Κάθε μαθητής μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε όσα θεματικά πεδία επιθυμεί. Θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση για κάθε ενότητα/έργο.
  5. Σε περιπτώσεις ομαδικών έργων, κάθε ένας συμμετέχοντας, υποβάλλει αίτηση και έντυπο γονικής συναίνεσης. Στην αίτηση θα πρέπει να σημειωθεί το πεδίο “Μέρος ομαδικής συμμετοχής”.

Αποδεκτά είδη αρχείων

Για τις θεματικές ενότητες 1 Μουσική και 2 Θέατρο Χορός αποδεκτά είδη αρχείων: 

Για ήχο: mp3, wav, flac

Για βίντεο: Ανεβάζετε το video στο youtube και μας στέλνετε το σύδεσμο

Για τη θεματική ενότητα 3 Εικαστικά  αποδεκτά είδη αρχείων:

Για φωτογραφίες: jpg, png, tiff, bmp

Για βίντεο: Ανεβάζετε το video στο youtube και μας στέλνετε το σύδεσμο

Για τη θεματική ενότητα 4 Λογοτεχνία – Ποίηση – Στιχουργική αποδεκτά είδη αρχείων: 

Για κείμενα: pdf, doc, docx

Για φωτογραφίες: jpg, png, tiff, bmp

Για τη θεματική ενότητα 5 Φωτογραφία αποδεκτά είδη αρχείων: 

Για φωτογραφίες: jpg, png, tiff, bmp

Ειδικότερες τεχνικές προδιαγραφές

Ήχος: Stereo, 16-bit, 44.1 kHz  (ή καλύτερος)

Βίντεο: 1024 x 768, 25 fps (ή καλύτερο)

Φωτογραφίες: 1024 x 768 (ή μεγαλύτερη)

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status