ΠΡΟΣ-ΔΕΘΕΙΤΕ στο ΚΠΙΣΝ

Μαθητές των μουσικών συνόλων της ευρωπαϊκής ορχήστρας και χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» από τις 30/4/2023 ως τις 3/5/2023 με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Παράλληλα με τις ξεναγήσεις, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Μήδεια» του Λ. Κερουμπίνι στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.
Το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» σχεδίασε και υλοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Φίλοι και Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (https://www.friendsofsnfcc.org/).
Το «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών με κέντρο ενδιαφέροντος το ΚΠΙΣΝ. Δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείων, απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ, να συμμετέχουν σε όσο το δυνατό περισσότερες δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να ξεναγηθούν στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Πάρκου Σταύρος
Νιάρχος.
Το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την υποστήριξη Δωρεών, ενώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι Ιδρυτικός Δωρητής του Οργανισμού Φίλοι & Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ.
Η επίσκεψη της ομάδας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, 34 συνολικά με τη συνοδεία 4 καθηγητών, έχει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα και γίνεται στο πλαίσιο των δύο πολιτιστικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούνται τη φετινή σχολική χρονιά.
Πρόκειται για το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο « Η Μουσική των κόμικς στον χρόνο: Μουσικά ταξίδια και κόμικς αφηγήσεις από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα» και το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο « Πάμε Όπερα;».
Η εκπαιδευτική επίσκεψη αυτή φιλοδοξεί, οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό κόσμο του μουσικού θεάτρου και να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα τα κόμικς, εμπλουτίζοντας δημιουργικά τη σκέψη τους και καλλιεργώντας γνώσεις και δεξιότητες.
Το σεμινάριο με θέμα τα κόμικς θα παρουσιάσει ο δημιουργός κόμικς και εκδότης κ. Ρουμπούλιας Γιάννης, σε χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *