Πρώτο βραβείο για το ΜΣΜ σε Ευρωπαΐκό διαγωνισμό!

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης απέσπασε την πρώτη θέση για την Ελλάδα, στον Ευρωπαΐκό διαγωνισμό Καρλομάγνος, για το έτος 2023!

Το βραβείο αφορά τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τον τίτλο “Το παιχνίδι της επιρροής”, στο οποίο εξομοιώνεται η λειτουργία του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, με τους Αντιπροσώπους, τις Επιτροπές και τη δύναμη επιρροής που ασκούν στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την Ευρώπη.

Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς (ο οποίος πλέον υπηρετεί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών), και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού.

Το παιχνίδι έχει ήδη κερδίσει διάκριση από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) όπου και παρουσιάστηκε στη Στέγη Ωνάση.

Την Ελλάδα και το ΜΣΜ θα εκπροσωπήσει το διάστημα 11-14 Μαΐου η κα Κατσαρού, στο Aachen της Γερμανίας, συμμετέχοντας σε ειδική τελετή κατά την οποία θα επιλεγεί ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος νικητής του διαγωνισμού σε πανευρωπαΐκό επίπεδο.

https://youth.europarl.europa.eu/more-information/charlemagne-prize/previous-winners.html

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε από το αναλυτικό έγγραφο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *