Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ»

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές της Α1 και Α2 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρακολούθησαν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες από την Εκπαιδεύτρια
Διασώστρια κ. Αριστείδου Λυδία και τον Εκπαιδευτή Διασώστη κ. Μπατζάκη Νικόλαο που εκπροσώπησαν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παραρτήματος Λέσβου.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι Διασώστες – Εκπαιδευτές παρουσίασαν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε πρόπλασμα διαδραστικής εκπαίδευσης καθώς και θέματα αντιμετώπισης ατυχημάτων και παροχής βασικών Πρώτων Βοηθειών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης καθηγητές και μαθητές /τριες παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλο ενδιαφέρον απευθύνοντας ερωτήσεις στους Διασώστες για διάφορα θέματα, ενώ συμμετείχαν και βιωματικά στο πεδίο της αντιμετώπισης
πνιγμονής από ξένο σώμα σε ενήλικες και μικρά παιδιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι Εκπαιδευτές μοίρασαν σε όλους τους συμμετέχοντες σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Ευχαριστούμε τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου για την άμεση ανταπόκριση τους και την παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος υλικού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *