Γιώργος Τριχόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος κατάγεται από τις Σέρρες. Αποφοίτησε το 1996 από το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, ως Μηχανικός Πληροφορικής. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού για διάφορες εταιρείες και στη συνέχεια στο κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως Μηχανικός Συστημάτων. Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αθήνας. Το 1999 – 2000 φοίτησε στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης παίρνοντας πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών και από το Σεπτέμβριο του 2000 εργάζεται σε σχολεία της Λέσβου. Το 2005 ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών στη μουσική και το πιάνο, έλαβε το Πτυχίο Πιάνου από το Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας.

Το 2017 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, κατεύθυνση Σχεδιασμός Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων, κερδίζοντας διάκριση και υποτροφία. Από το 2018 συνεχίζει την έρευνα στο χώρο της πολιτισμικής τεχνολογίας ως υποψήφιος διδάκτορας και ειδικεύεται σε θέματα ψηφιακής αφήγησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Intelligent Interaction του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2020 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Ωδείο Ναυπλίου Αγγελική Μαυρούλη. Από το Σεπτέμβριο του 2017 εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ως καθηγητής πιάνου και πληροφορικής.