Εθελοντισμός

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΜΣΜ συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές δράσεις για το κοινό καλό, προσφέροντας στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Στη σελίδα αυτή καταγράφονται οι εθελοντικές δράσεις, από το Σεπτέμβριο του 2022.

28 Απριλίου 2023

Καθαρισμός της παραλίας Φοινικόδασος Παμφίλων από πλαστικά και σκουπίδια, σε συνεργασία με το σύλλογο “Λέσβος χωρίς πλαστικά” και ιδιώτες – κατοίκους που έχουν υιοθετήσει το φοινικόδασος.

5 Απριλίου 2023

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την γνωριμία με τις περιοχές Natura και την σημασία τους, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Αλυκές Λέσβου στην Καλλονή σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα. Οι μαθητές πραγματοποίησαν δράση εθελοντισμού καθαρισμού στην περιοχή των Κεραμιών, έκαναν παρατήρηση πουλιών, διαπίστωσαν ανθρωπογενείς επεμβάσεις που επιβαρύνουν την περιοχή, επισκέφτηκαν τις Αλυκές και έμαθαν για την διαδικασία συλλογής του αλατιού.

20 Σεπτεμβρίου 2022

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, με υπεύθυνη την κα Αναστασία Κατσαρού, συμμετείχαν στον καθαρισμό της ακτογραμμής της Παναγιούδας που διοργανώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του νησιού (στρατός, αεροπορία, λιμενικό σώμα) και το Ίδρυμα Λασκαρίδη. Η ομάδα του ΜΣΜ, συγκέντρωσε 55 κιλά πλαστικού και γυαλιού.

Καθαρισμός ακτογραμμής, 20 Σεπτεμβρίου 2022