Δράσεις

Οι δράσεις εμφανίζονται με χρονική σειρά (από το πιο πρόσφατο στο παλαιότερο).

Ηλεκτρονικός οδηγός Πρώτων βοηθειών

Στο πλαίσιο της δράση με τίτλο ” Η επαφή με τον εθελοντισμό, την πρόληψη και την αυτοπροστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και παροχής Πρώτων Βοηθειών” του άξονα 4 “Σχέσεις μαθητών εκπαιδευτικών” οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου δημιούργησαν έναν χρήσιμο ηλεκτρονικό οδηγό Πρώτων Βοηθειών.

Εθελοντική δράση καθαρισμού παραλιών, 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ΜΣΜ συμμετείχε στον καθαρισμό ακτών που οργανώθηκε από την 98 ΑΔΤΕ και το Ίδρυμα Λασκαρίδη. Περισσότερα στο σχετικό βίντεο.

Συμμετοχή στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Ομάδα μαθητών του ΜΣΜ έγραψε, σκηνοθέτησε και κινηματογράφησε ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Μια σχολική μέρα”. Η ταινία βρίσκεται στο YouTube. Περισσότερα στη σχετική σελίδα.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό CanSat

Εγκρίθηκε η αίτηση του σχολείου για συμμετοχή στο διαγωνισμό CanSat με μία ομάδα μαθητών και έναν εκπαιδευτικό. Η ομάδα θα κατασκευάσει έναν δορυφόρο με την ονομασία MSMS@ με στόχο αυτός να εκτοξευθεί μέσα σε ένα πύραυλο και να κάνει μετρήσεις σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου. Περισσότερα στη σχετική σελίδα.

Καθαρισμός παραλίας Φοινικοδάσους

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΜΣΜ καθάρισαν από πλαστικά και σκουπίδια την παραλία του Φοινικοδάσους της περιοχής Παναγιούδας – Παμφίλων, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα “in action for a better world” (προβολή στο Youtube).

Το ΜΣΜ σχολείο Πρέσβυς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2021-2022

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης είναι από το Σεπτέμβριο 2021, ένα από τα 90 σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο έργο “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2021-2022”.

Έτσι, ξεκινά δράσεις (επιμορφωτικές ημερίδες, εργαστήρια, επισκέψεις κ.ά) σχετικές με τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, στις οποίες θα συμμετάσχουν μαθητές των τάξεων του Λυκείου (περισσότερα).

Μουσική των τοίχων και των τειχών

Συνεργασία με την ομάδα του Open Lesvos για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού, με μουσική. Δημιουργία ντοκυμανταίρ και πραγματοποίηση συναυλίας τον Ιούνιο 2021. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Open Lesvos.

Διαπίστευση Erasmus+ 2021-2027

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης έχει λάβει από το Μάρτιο 2021, τη διαπίστευση Erasmus+ για το διάστημα 2021 – 2027 και προγραμματίζει την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσω μετακινήσεων στην Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Erasmus+.